ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
محفل رسمی ارائه نتایج تحقیق پالیسی تحت عنوان «طرز ایجاد و فعالیت کلینیکهای دیپلماسی در پوهنتونهای افغانستان»، که توسط پوهنیار رفیعالله عظیمی، رئیس پوهنځی حقوق و علوم سیاسی پوهنتون غالبِ هرات، نگارش یافته بود، با حضور اعضای هیئت رهبری پوهنتون غالب، معاون نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور، استادان و محصلان، در تالار نشستهای این پوهنتون برگزار شد.
این محفل با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط استاد عتیقالله رحمانی، آمر ارتباطات و امور فرهنگی پوهنتون غالبِ هرات آغاز شد. سپس استاد نقیبالله نیکمل، آمر مرکز تحقیقات علمی این پوهنتون، آجندای محفل را معرفی و تشریح نمود.
در این محفل، مولوی عبدالناصر امینی، معاون تحقیقات علمی پوهنتون غالب هرات، بر اهمیت نهادینهسازی ساختارهای تئوریک و عملی در حوزهٔ روابط بینالملل و سیاست خارجی تأکید نمود. وی کلینیکهای دیپلماسی را بهعنوان ساختارهایی نوآورانه معرفی کرد که نقش مؤثری در تربیت نسل آینده دیپلماتها و کاربردیسازی دانش روابط بینالملل ایفا میکنند.
در ادامه، پوهنیار رفیعالله عظیمی، بهعنوان مالک و نویسنده مسئول این طرح، یافتههای تحقیقاتی خود پیرامون طرح ایجاد و فعالیت کلینیکهای دیپلماسی را ارائه کرد. وی اظهار داشت که این طرح به هدف ارتقای کیفیت آموزشی و فراهمآوری بسترهای عملی برای محصلان پوهنځی حقوق و علوم سیاسی تدوین گردیده است. عظیمی افزود که این ابتکار، نخستین در نوع خود در سطح کشور بوده و با الهام از ماده یازدهم قانون تحصیلات عالی ملکی و تأکید بر تقویت مهارتهای عملی و مسلکی محصلان ایجاد شده است.
سپس محترم رحمتالله فیضان، معاون نمایندگی وزارت امور خارجه در غرب کشور، ضمن ستایش از این ابتکار، آن را نوآورانه و بکر توصیف کرد و حمایت همهجانبه نمایندگی وزارت امور خارجه را از طرح ایجاد کلینیکهای دیپلماسی اعلام نمود. فیضان افزود که نمایندگی وزارت امور خارجه آمادگی دارد تا مراحل اولیه آزمایشی این کلینیکها را به همکاری پوهنتون غالب برای محصلان حقوق و علوم سیاسی راهاندازی نماید.
در بخش پایانی محفل، پوهنمل دکتور محمدطاهر تنزهای، رئیس پوهنتون غالب هرات، طی سخنانی، نقش کلینیکهای دیپلماسی را در اتصال میان دانش نظری و مهارتهای عملی برجسته دانست و تأکید کرد که این کلینیکها میتوانند بهعنوان پل ارتباطی میان آموزشهای تئوریک و نیازهای واقعی دیپلماسی عمل کنند.
در انتها و پس از پرسش و پاسخ، محفل با دعائیه توسط استاد محمد میکائیل پارسا، مشاور امور دینی پوهنتون غالبِ هرات، به پایان رسید.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سهشنبه، ۲۳ ثور ۱۴۰۴ هـ. ش، مطابق با ۱۴ ذی القاعده ۱۴۴۶ هـ. ق
مدیریت خبر و آرشیف پوهنتون غالبِ هرات